Hummus

L’hummus és un aperitiu i una de les receptes més populars de l’Orient Mitjà. Es serveix amb pa de pita fresc o torrat, i es compon bàsicament de puré de cigrons i suc de llimona. La tahina és un ingredient imprescindible per elaborar l’autèntic hummus.

¿Què necessitem?

Ingredients per a 4 persones:

  • 1/2kg de cigrons cuits
  • Suc de 2 llimones
  • 3 cullarades de tahina
  • 3 dents d’all, aixafat
  • 1 cullaradeta de sal
  • Oli d’oliva
  • Julivert fresc

Preparació

1- Passar els cigrons per una batedora amb una mica d’aigua de la cocció fins a crear un puré homogeni.
2- Afegir la tahina, els grans d’all pelats i picats, afegir el suc de llimona i la sal. Batre fins a quedar una consistència suau.
3- Col·locar en un plat, i afegir 1-2 cullerades d’oli d’oliva verge. Adornar amb julivert. * Es pot afegir pebrot vermell, bitxo o pebre negre per a un hummus picant