Sushi

Des de fa anys el sushi és un dels plats més populars de el món. El seu orígen és japonès i com a ingredient principal utilitza l’arròs guarnit amb peix, verdures o marisc.

¿Perquè és bo menjar sushi? És un menjar de baix contingut calòric, pocs greixos i elevat contingut proteic.

El sushi és un plat molt fàcil de fer a casa. Com? Seguiu pas a pas les instruccions.

¿Què necessitem?

  • Arròs
  • Alga seca Nori
  • Vinagre de Arròs
  • Salsa de Soja
  • Wasabi

Farcit per al Sushi: peix (tonyina o salmó entre d’altres), verdures (cogombre, alvocat, pebrot, pastanaga entre d’altres), ous, ous, carn vermella … L’elecció de l’farciment varia en funció de l’tipus de sushi que es vulgui elaborar.

Esterilla per el Sushi


¡Procés!

Barreja per a l’arròs. Barrejarem el vinagre d’arròs i sucre en una proporció de 3 a 1. Per exemple, tres cullerades de vinagre per cada de sucre.

L’arròs. Rentar l’arròs fins que perdi el midó. Bullir durant 20 minuts a foc lent. Abocar l’arròs en una font i afegir lentament la barreja feta prèviament per a l’arròs. Deixar refredar fins que arribi a la temperaturaambiente.

Rotllos de sushi / Maki. Estenem l’estoreta, la cobrim amb film de plàstic. Posem una làmina d’alga seca nori al centre de l’estoreta, sense que aquesta ocupi tota la superfície. Escampem l’arròs formant una capa uniforme d’1 cm de gruix sobre el nori. Dipositem el farcit (que haguem triat), tallat en fines tires a la part inferior de l’nori. Prenem la part inferior de l’estoreta i emboliquem els ingredients i l’arròs. A mesura que anem enrotllant la barreja, anem premsant suaument perquè el preparat sigui més compacte. Un cop fet, només cal fer els talls.

Nigiri. Tallem el peix cru a fines làmines. Agafem l’arròs i fem com si fóssim a fer croquetes, han de ser de la mateixa longitud d’el peix que hem tallat. Un cop fet això, posem una goteta de wasabi sobre l’arròs, i posem la làmina de peix cru a sobre.

Uramaki. El procés és el mateix que el dels makis. Únicament hem de variar l’ordre. Haurem de posar primer la base d’arròs, després l’alga nori, i tot seguit el farcit. Procedim a enrotllar. Podem arrebossar amb llavors de sèsam.

És aconsellable acompanyar la safata de sushi amb un bol amb salsa de soja, i un altre amb wasabi per consumir a l’gust.