Cuscús amb wok de verdures, crema de cacauet i coco

El cuscús és un plat tradicional berber fet a base de sèmola de blat. Podria considerar-se el plat principal de molts pobles del nord d’Àfrica, i en algunes famílies es cuina diàriament. El cuscús és un aliment que consisteix en grans de sèmola de blat dur, i existeix el cuscús fi o mitjà, en funció dels mil·límetres de diàmetre del gra.
El cuscús es fa tradicionalment amb sèmola de la part dura del blat mòlta de tal forma que no s’ha arribat a convertir en farina. Pot fer-se amb diversos cereals com l’ordi, el mill, polenta, arròs o grans de blat de moro.

Pel cuscús:

  • Un got de cuscús
  • Un got d’aigua molt calenta
  • Mitja cullerada de coriandre en pols
  • Mitja cullerada de tikka masala en pols
  • Una mica de pebre vermell
  • Sal i pebre


Pel wok:

  • Una mica de carbassó
  • Una mica de ceba
  • Una mica de pebrot groc
  • Una culleradeta de pasta de cacauet
  • Una culleradeta de llet de coco
  • Sal
  • Oli de girasol
  • Rúcula

Preparació

  1. Per preparar el cuscús has de col·locar en un recipient ampli, no en un bol, el got de sèmola de cuscús.
  2. Afegir el coriandre en pols, la culleradeta de tikka masala en pols, el pebre vermell, la sal i la pebre, i abocar la mateixa quantitat d’aigua calenta que de cuscús per sobre d’aquest.
  3. Deixar hidratar uns 10 minuts tapat amb un drap. Destapar i separar els grans amb una forquilla. Reservar.
  4. Pel wok, posa un rajolí d’oli en el wok, afegeix les verdures i saltejar-les uns minuts. Salar al gust.
  5. Afegeix una culleradeta de llet de coco, una de pasta de cacauet i cuinar durant uns minuts.
  6. Posar les verdures saltejades al wok damunt del cuscús i barrejar. Abans de servir, afegir la rúcula, esperar uns minuts i llest.